« Anasayfa | Künye | Arşiv 20 Nisan 2024, Cumartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Siluet
M. Feyza Yarar
Genetik Miras: Vandalizm

Meşkler
Fatih Özkafa
Hat Sanatının Modern Yorumlara İhtiyacı

[ Haberler -> Tasarım Haberleri ]

"İstanbul Baskısı" Fotoğraf Sergisi KargART'ta

30.12.2008 - 13:35

Fotoğrafçı Aysun Öner'in son 2 yıldır üzerinde çalıştığı Stencil Graffiti (Şablon) konulu fotoğraflarından oluşan sergisi "İstanbul Baskısı" 16 - 31 Aralık 2008 tarihleri arasında KargART sergi salonunda ziyaretçilerle buluşacak. Serginin sanat yönetmenliğini Bahattin Sağlam üstleniyor.

İTÜ'deki öğrencilik yıllarından bu yana fotoğrafçılıkla uğraşan ve ilk kez 2002 senesinde Yunanistan'ın Selanik kentinde, Thessaloniki Photograph Center'de (Selanik Fotoğraf Merkezi) "Memleketimden İnsan Manzaraları" isimli ilk kişisel sergisini açan ve bu sergideki çalışmaları beğeni toplayan Aysun Öner, yeni sergisi (İstanbul Baskısı) hakkında şunları söylüyor:

"2002 senesindeki Selanik gezim süresince, sokak duvarlarını süsleyen grafitileri fotoğraflamıştım. Ancak onlar, şehri çizgi filme dönüştürmenin ötesine geçemiyorlardı gözümde... üstelik bana böyle sorular da sordurmamışlardı. İşte beni bu projeyi hazırlamaya sürükleyen ilk ve en önemli unsur da Stencil Graffiti'nin bana sordurduğu sorular oldu. Yani ki; Stenci'ller mesaj verme kaygısı taşıyordu, mesajını basit ve direkt anlatıyordu ve dolayısıyla sert bir dilleri vardı.

Bu sergiyi hazırlamaktaki amacım; bir Alt Kültür ürünü/uzantısı olan Stencil Graffiti'nin,Türkiye'de henüz günyüzüne çıkarılmamış izini İstanbul'da sürmektir.

Çalışmalarımda Stencil'i fotoğrafik bir özne olarak ele aldım ve yaşamın içersinde nasıl konumlandıklarını (insanlar ve nesnelerle kurdukları ilişkileri), bulundukları çevrede nasıl bir etki yarattıklarını ve zamanla nasıl deforme olup dönüştüklerini belgelemeye çalıştım."

Aysun Öner Hakkında:

1981 senesinde Ankara'da doğan ve İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olan Aysun Öner, daha sonra ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programında bir dönem eğitim gördü. Öğrencilik yıllarında amatör olarak yöneldiği fotoğrafçılığı proje eksenli çalışmalarla bugüne değin sürdürdü. Bir süre İFSAK üyesi de olan fotoğrafçı, 2002 senesinde ilk fotoğraf sergisini (Memleketimden İnsan Manzaraları) Selanik'de açtı. Yine aynı yıl içersinde, Pireus Bank Kültür Merkezi'nde (Selanik) açılan Balkan Fotoğrafçıları Grup Sergisi Awarding Balkan Poets'e (Balkan Şairlerini Anmak) katıldı. Fotoğrafın yanı sıra sinemayla da ilgilenen ÖNER, kısa film ve belgesel alanlarında çeşitli çalışmalara da imza attı. Geçtiğimiz Haziran ayında, KargART Geleneksel Kapanış Sergisi, Kargaşa 8 "Ortama Karışık" isimli grup sergisine katıldı.

(yapi.com)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Fotoğrafçı Aysun Öner'in son 2 yıldır üzerinde çalıştığı Stencil Graffiti (Şablon) konulu fotoğraflarından oluşan sergisi "İstanbul Baskısı" 16 - 31 Aralık 2008 tarihleri arasında KargART sergi salonunda ziyaretçilerle buluşacak. Serginin sanat yönetmenliğini Bahattin Sağlam üstleniyor.  
Tasarım KitaplığıTümü »

» Şehrin Mimarisi / Aldo Rossi
» Osmanlı Mimarisi / Doğan Kuban
» Cumhuriyet Döneminde Resim-Edebiyat İlişkisi / Hatice Bilen Buğra
1 İmzaTümü »

» Philippe Starck
» Zaha Hadid
» Karim Rashid
» Faruk Akın
» Emrah Yücel
eni-konu: HaberTümü »

» "Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar"
» Kehaneti Bile Yetiyor
» Mukaddes Emanetler'e Modern Düzenleme
» Talih Kuşu Değil 'Tarih Kuşu'
» Yıkılırsa Zobu ve Muhsin Bey'in Kemikleri Sızlar

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!