Bugünkü kesikimiz bir cerîde-i mahalliyeden olup nâmı Konya'nın Sesi'dir.
Konya'nın Sesi'ni bâyi'de göricek meraklandım. Çün ki ey azizler bu cerîdeyi daha evvel görmemiş idim. Gazetenin ismi, husûsî bir hurûfat karakteriyle basıldığından ve bu karakter Sezai Karakoç ağabeyimizin Diriliş'inin (hususiyle gazete sûretindeki Diriliş'in) karakterini andırdığından, hem de siyah ve beyaz iki renkdan gayrı renk kullanmadığından alâkamı celb etdi.
1 Eylül 2003 târihli Konya Bölge Gazetesi'ni (KDV Dahil) 100.000 TL vererek satın aldım.
Gazetenin "günlük" olup olmadığına dâir bir açıklama olmayışı, beni tereddüde sevk etdi. Acebâ haftalık mıydı? Gazetenin künyesinin yazılı olduğu ikinci sahîfede dahî bu husus beyân olunmamış idi. Lâkin orada şöyle bir ibâre var: "Kuruluşu: 18 Ağustos 2003 / Yıl: 1, Sayı: 13" bu ma'lûmâta bakıp hesâb eyler isek, gazetenin belki Pazar günleri neşrolunmayan "yevmî gazete" olduğu netîcesine vâsıl olabiliriz. Lâkin, ey azizler, bizi niyçün böyle yormakdadırlar? "Günlük gazete" ibâresini koyuvermek ve hattâ (Pazar günleri çıkmaz) gibi bir cümle-i mu'teriza ilişdirivermek çok mu zordur?
Gelelim, kesikimize. Ey azizler, sûretini görmekde olduğunuz kesik, emekli edebiyat muallimi olduğunu yazısından öğrendiğimiz Ali Işık beyin "Edipçe" isimli kûşesinin birinci sütûnunun dip kısmını göstermekdedir.
Seyit Bezirci ile hoş bir muhâverenin -telefon muhâveresi- naklolunduğu cümlelerden birine takıldım ey azizler.
Seyit Bey deyor ki:
"- Konya'nın Sesi'ndeki yazılarını okuduğum gibi kesiyorum da. Güzel yazıyorsun."
Ali Işık Bey'in cevâbı şu olmuş:
"- Estağfurullah abi, o sizin tevazu ve nezaketiniz."
İmdi ey azizler, Seyit Bey'in "tevazu ve nezâket sahibi" olduğu besbelli. Buna hiçbir i'tirâzımız yok ve olamaz. Lâkin, Ali Bey, "o sizin iltifat ve nezaketiniz" demek istediği hâlde, sürç-i lisân ederek "tevazu ve nezaket" deyivermiş gibi geldi bendenize.
Olur böyle şeyler, ey azizler. Olmasa daha iyi olur tabiî!
Sayı: 212 - 2 Eylül 2003 Salı
Ey azizler,Bugünkü kesikimiz bir cerîde-i mahalliyeden olup nâmı Konya'nın Sesi'dir.Konya'nın Sesi'ni bâyi'de göricek meraklandım.