« Anasayfa | Künye | Arşiv 26 Nisan 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Dergi Sergeni ]

Yedi İklim'den Mehmed Âkif Özel Sayısı

21.02.2007 - 16:35

Yedi İklim'in İstiklâl Marşı şairimizi yeni bir yorumla ele alan özel sayısı yayınlandı. Her bir makale ve ürünün kendi bağlamı korunarak geliştirilen editoryal yaklaşımda Âkif, bugün artık unutulan isyan ve itiraz ruhuyla gündeme getiriliyor.

Özel sayı, Cevdet Karal'ın "Vefatının 70. Yılından Mehmed Âkif'e Mektup" başlığını taşıyan ve Âkif'in manevi şahsiyetine doğrudan bir hitap olan yazısıyla açılıyor. Ardından Nuri Sağlam'ın Profesör Orhan Okay'la, Melek Paşalı'nın Profesör İsmail Kara ile, Can Kartal'ın Beşir Ayvazoğlu ile yaptığı söyleşiler geliyor.

Özel sayıya yazılarıyla katılanlar şunlar: D. Mehmet Doğan, Ali Yıldırım, Nuran Ürkmez, Gıyasettin Ekici, Hüsrev Hâtemi, Mehmed Said Hatiboğlu, Yılmaz Taşçıoğlu, Hasan Akay, Âdem Can, Seyfettin Ünlü, Arif Ay, Ali Bulaç, Yakup Şafak, İbrahim Güler, Ali Haydar Haksal, Mahmut Kanık, Durmuş Günay, Zafer Acar, İhsan Ayal, Ali Düz.

Yedi İklim'in Ekim sayısında açtığı ve edebiyatın aktüel tarafını kısa yazılarla ele alan "Haberler Yorumlar Dokundurmalar" bölümünde de konular Âkif'le ilgili. Kitap tanıtımları ve özgün grafik çalışmalar da aynı yaklaşımla hazırlanmış durumda.

Sayının bir diğer özelliği; Ömer Faruk Özoğul, Tahsin Kurt ve Abdurrahman Depeler'in Yedi İklim için yazdığı hatlar. Abdurrahman Depeler'in "İstiklâl Marşı" hattı, bir yüzünde Ömer Faruk Özoğul'un "Mehmed Âkif" yazısıyla okurlara afiş olarak armağan ediliyor.

Özel sayının diğer armağanı ise Fırat Mollaer'in kitap olarak yayınlanan "Ruhun Metafizik Ayaklanması" adlı makalesi. Mollaer, makalesinde ünlü düşünürümüz Nurettin Topçu'nun temel kavramlarından biri olan "isyan ahlâkı"nın etik-felsefi temellerini ele alıyor. Dergi ayrıca Topçu'nun Necip Fazıl'ın "Büyük Doğu" dergisinde yayınlanmış, bugüne kadar kitaplarına girmeyen "İrade ve Iztırap" başlıklı makalesine de yer veriyor.

Mehmed Âkif Özel Sayısı, okuyucuyu kapağından başlayarak sürprizlerle karşılıyor. Çok sayıda görsel malzemeye yer veren derginin bir sürprizi de geçen sayıda yayınladığı ilanla dikkat çeken "Hâlis'in Yeri" adlı çay ocağının bu sayıda yayınladığı Mehmed Âkif konulu anma ilanı...

Mehmed Âkif Özel Sayısı, canlı ve sıcak olduğu kadar kalıcı bir sayı. 144 sayfa. Genç okuyucular için bir kaynak. Edinmek isteyenler için irtibat telefonu: 0216 399 19 14

Yedi İklim'in İstiklâl Marşı şairimizi yeni bir yorumla ele alan özel sayısı yayınlandı. Her bir makale ve ürünün kendi bağlamı korunarak geliştirilen editoryal yaklaşımda Âkif, bugün artık unutulan isyan ve itiraz ruhuyla gündeme getiriliyor.   
Kitap MedyasıTümü »

» Edebiyatımızın Coğrafyasını Geliştiren Bir Yazar: Talip Apaydın / Seray Şahiner
» 'Yaratıcı Yazarlık' ve Buluşları / M. İlhan Atılgan
» Gazete-Dergi Okurluğu / Eser Karakaş
» Torpilli Kitap: Sokakta / Haydar Hepsev
» Bilge Karasu Okuma Kılavuzu / Gonca Özmen
Bize GelenlerTümü »

» Kahraman Üzerine Dersler / Oğuz Karakaş
» Görsel Şiirin İlk Kitabı: Dada Korkut
» Makyaj Hatası / Yavuz Altınışık
» Oluş ve Bozuluş / İbn Sina
» Hiç / Merih Günay
Arşivlik HayatlarTümü »

» Asaf Hâlet Çelebi 100 Yaşında / Ömer Faruk Şerifoğlu
» Arşivcilerin Babası: Muallim Cevdet / Zeynep Berktaş

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Toplam 1 yorum yapılmış. Yorumların tamamını görüntülüyorsunuz.

Hangi Mehmet Âkif? :)

Haberin yanındaki dergi kapağına baktığımda derginin acaba bir diğer "Mehmet Âkif" olan Mehmet Âkif İnan'a mı ayrıldığı düşüncesine kapıldım. Tevafuk mu demeli buna... İki merhumu da rahmet ve saygıyla anıyorum bilvesile.

larende (22.02.2007 - 01:17)

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!