« Anasayfa | Künye | Arşiv 5 Mayıs 2024, Pazar
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Haberler -> Kitap Haberleri ]

Kitap Zamanı 1 Yaşında

28.04.2007 - 22:34

Kitap Zamanı bir yaşını doldurdu. Hem siz okurlardan hem de edebiyat dünyasından gelen görüşler, elinizdeki kitap ekinin bu bir yılı güzel ve dolu geçirdiğinin tescili anlamına geliyor. Bu da bizi, Kitap Zamanı'na emek verenleri umutlandırıyor.
Evet, Kitap Zamanı daha nitelikli, daha derinlikli olmalı ve uzun, çok uzun yıllar yaşamalı. Şunu rahatlıkla söylemeli ki Kitap Zamanı, ilk sayısında koyduğu ilkelerden sapmamaya özen gösterdi. Has edebiyatı, niteliği, metin hazzını her şeyin önünde tuttu. Reklam karşılığı kitap tanıtma gibi tuhaflıklara baştan kapısını kapatmıştı. Bunun yanı sıra özellikle kapak dosyaları ve söyleşilerle kalıcı olanın izini sürdü Kitap Zamanı. Hakiki eleştiri yazıları yayınladı. Bunca yayın 'kirliliği' içinde has ve pırıltılı olanı ortaya koyarak okura kılavuz olmaya çalıştı. Gelecek sayılarda, gelecek yıllarda, eğer ömrü varsa, Kitap Zamanı'nın bu ilkelerle yoluna devam edeceğinden emin olabilirsiniz. Kitap Zamanı'nın birinci yaşını kutlayan yazar, şair, eleştirmen ve yayıncılarımızın görüşlerini sizlerle paylaşmak istedik.


Okumaya çağıran bir kitap eki

Rasim Özdenören: Gerek yeni çıkan kitapların tanıtılmasında, gerek kitap sevgisinin çoğaltılmasında ve yaygınlaştırılmasında Kitap Zamanı'nın vazgeçilmez bir işlev üstlendiğini takdirle görüyorum. Başarısının devamını candan diliyor, bu zorlu hizmette emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Feridun Andaç: Kitap Zamanı'nın yayın dünyasının vitrini olma özelliği, ele aldığı her konuyu/kitabı okuruna sunmadaki özeni dikkate değer nitelikte. Edebiyat/kültür ortamımızın izleyen, bakan bir gözü de diyebiliriz. Ayıklamayı seçici/seçkinci olmak adına değil, nitelikli olanı öne çıkarmak çabasıyla yapan bir kitap dergisi.

A.Turan Alkan: Kitap Zamanı, Hacıbekir'in limonlu akide şekerine benziyor; onun tadını sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan Zaman okuyucuları biliyor. E, biz de isteriz, taşralılar olarak!

Beşir Ayvazoğlu: Kitap Zamanı'nda en yeni kitaplar hakkında sıcağı sıcağına çok yetkin değerlendirme yazıları okuyorum. Bazı yazıların bir değerlendirme yazısının da ötesine geçerek edebi tatlar taşıdığına da şahit oldum. Yayın dünyasının nabzını tutmada çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Osman Okçu: Kitap Zamanı'nın, niteliği itibarı ile birçok gazetenin çıkardığı kitap ekleri arasından sıyrılıp kısa zamanda kitap okuyucusunun referans kabul ettiği bir yapıya sahip olduğunu gözlemliyorum. Kitap Zamanı'na nice yıllar diliyorum.

Yıldız Ramazanoğlu: Kitap Zamanı, kendini sanırım yeni kuşakların ormanda yolunu bulması için işaret taşları koymakla görevlendirdi. Bu yönde saygınlığı olan diğer eklerle birlikte büyük bir ihtiyacı cevaplıyor. Bu iş ince ayar, hakkaniyet, geniş vizyon ve ehliyet gerektirir. Böyle yayınlar kişisel beğeniler döngüsünü aşmadan yapılamaz. Çok ağır bir madencilik işi...

Haydar Ergülen: Kitap Zamanı, Cumhuriyet Kitap ve Radikal Kitap'la birlikte ülkemizin iyi üç kitap ekinden biri bence. Uzun ve doyurucu söyleşiler, kapsamlı kitap tanıtma yazıları, köşe yazıları, özel dosyalarıyla kitap eki kavramını da zorlayan bir yayın. Ayrıca oldukça objektif bir bakışa sahip olması açısından da takdire değer.

Reşit Haylamaz: Kitap Zamanı, bir kitap eki formatını çok aşan üslup ve muhtevasıyla; yayınlandığı ilk günden beri benim her satırını okuduğum bir ek. Yayın dünyasından haberdar olmak, yeni yayınlar hakkında doyurucu bilgiye erişmek isteyenler için Kitap Zamanı gözardı edilemeyecek bir seçenek.

Ömer Lekesiz: Kitap Zamanı, mükemmel tasarımıyla öne çıkan bir kitap eki. Dolgun içeriğiyle kitap yayıncılığının nabzını bihakkın tuttuğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Yeni sayılarda hazırlanacağını umduğum daha kuşatıcı dosyalarla arşiv değerini daha da artıracağını umuyorum. Emeği geçenleri kutluyorum.

Doğan Hızlan: Kitap Zamanı'nın, kitap dünyasına, yayıncılık sektörüne yararlı çalışmalarını sürdürmesini dilerim. Kitap ekleri, okurla kitabın arasındaki sıkı, güvenilir bağ olma özelliğini sürdürüyorlar. Böylece okur ne kitabı okuyacağını, sevdiği türde hangi kitaplar çıktığını biliyor. Onlar hakkında eleştirilerle bilgilendiriliyor. Kitap Zamanı'na uzun ömürler dilerim.

Hilmi Yavuz: Kitap Zamanı'nın bir yaşına basmış olmasını sevinçle karşılıyorum. Gündelik gazetelerin haftalık ya da aylık kitap ekleriyle karşılaştırıldığında, 'Kitap Zamanı', onlardan aşağı kalmak şöyle dursun, tam tersine, çok daha düzeyli bir duruş sergiliyor. Yazıların ciddi bir entelektüel ağırlık taşıdığı, hatta tanıtma yazısı olmayı aşan birer makale niteliği gösterdiği bile söylenebilir. Kitap Zamanı'na daha nice yıllar diliyorum...

Ebubekir Eroğlu: Kitap Zamanı, vaktini meselesine adamış yazı adamlarına yayın dünyasındaki renkliliği ve günden güne artan çeşitlenmeyi yansıtan bir üslubu benimsemiş göründü. Kitapları içeriden tanıtan, metnin dokularına inen yazılarda dozu iyi ayarlanmış eleştirel ifadelerden kaçınılmaması, yapılan işi duyuru ve reklamın ötesine taşıdı. Mülakat sorularının çoğunlukla gerçek endişeden çıkıp geldiği izlenimini edindim. Kitap Zamanı'nın çıkışına katkıda bulunanları kutluyorum.

Hüseyin Su: Kitap Zamanı üzerine konuşurken öncelikle söylenmesi gereken söz; teknik olarak Zaman Gazetesi kadar güzel, temiz, titiz ve sonuç olarak da başarılı bir kitap eki olduğudur. İkinci husus da, yayın dünyasına tuttuğu açının ülkemizin kültür, sanat, edebiyat ve düşünce birikimini oluşturan ortamını kuşatıcı bir açı oluşudur. Kitap Zamanı'nın tavrını doğru ve yerinde buluyorum. Arşivlerimizde ciltler oluşturması dileğiyle...

Hicabi Kırlangıç: Zaman Gazetesi, Türkiye standartlarının üzerinde bir gazete olarak kültür alanında da başarılı çalışmalara imza atıyor. Bunlardan biri de Kitap Zamanı'dır. Kitap Zamanı'nın her sayısı geniş bir ufku yansıtıyor. Yüksek düzeyli olmakla birlikte geniş kitlelere kitabı sevdiren bir çalışma olmayı da başarıyor. Önümüzdeki dönemlerde daha da gelişerek kültür dünyamızda belirleyici ve yönlendirici konumunu güçlendirecektir diye düşünüyorum.

Murat Yalçın: Kitap Zamanı, onca 'kitap eki'nin arasında belirdi. Editöryal seçimleriyle, grafik anlayışıyla farklı bir dil tutturmayı başardı. Bakılan, karıştırılan değil de okumaya çağıran bir ek oldu. Emek, özen ve sevgiyle hazırlandığını belli ediyor, bu da hatırı sayılır bir fark yaratıyor. Eksik olmasın, derim.

(Kitap Zamanı 13, Nisan 2007)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Zaman Gazetesinin aylık kitap eki Kitap Zamanı ilk yaşını doldurdu. Konulu dosyaları, kitap haberlerinin yanı sıra kitap eleştirileri ve her lonudaki kitabın tanıtımının yer aldığı kitap eki Zaman Gazetesinin internet sayfasından da izlenebiliyor.  
Âlemde Ne Var?Tümü »

» Müziğin Gücü / Çeviri: Hale Sert
» İstanbul'daki Muhalif İranlıların Kısa Tarihi - 2 / Cihan Aktaş
» Tahran Kitap Fuarı'nda İlginç Bir Panel - 1 / Cihan Aktaş
» Benazir Butto'nun Son Sözleri / Çeviri: Hale Sert
» Temizlik: Nereden Nereye... / Çeviri: Hale Sert
"Kitap"lı SohbetlerTümü »

» Bir Kütüphanenin Serencamı ve "Yazma"ların Açılan Bahtı...
» İsmail Kara: "Türkiye'de sosyal bilimciler ilkokul düzeyinde ilmihal bilgisine bile sahip değiller!" / Röportaj: Önder Deligöz
» İletişim Yayınları Editörü Ali Artun: "Sanat hayata tekrar kök salmalı" / Röp: Barış Yıldırım
» "Surre-i Humayun'la yaşanan güzelliği yeniden yaşamak mümkün" / Röportaj: Yüsra Mesude
» İsmail Bilgin: "Safiye Hüseyin'leri Yeterince Anlatamadık"
40ikindi KitaplığıTümü »

» Işık Yanar'ın İkinci Romanı Çıktı: "Şemsiye Tamircisi"
» Bir İhtilalciden Dinlediklerim - Müfid Ekdal / Nuri Altun
» Tarihin Büyük Yalanları-Richard Shenkman / Nuri Altun
» Bütüncül Psikoterapi Ne Kadar Gerekli Ve Ne Kadar Mümkün? / Ali Ayten
» Kısa 20. Yüzyıl Tarihi: 1914-1991 Aşırılıklar Çağı / Seda Yaşar

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!