|
[ Haberler -> Sinema Haberleri ] Uçan Süpürge 9. Kez Havalandı 05.05.2006 - 11:51 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin dokusuncusu, Ankara'da düzenlenen törenle başladı. Açılış töreninde Selma Güneri'ye onur ödülü verildi.
Selma Güneri, ödüle sinema yaşamı boyunca farklı kadın karakterleri başarıyla canlandırması ve Türk sinemasına katkılarından dolayı, değer görüldü. Güneri, "oyunculuk hayatımın en anlamlı ödülünü alıyorum. Festivalin mimarları bu güçlü ve başarılı kadınlara çok teşekkür ederim" dedi.
Sunuculuğunu Halil Ergün ve Nur Sürer'in üstlendiği tören Opera Sahnesi'nde gerçekleşti. Uçan Süpürge'nin Genel Koordinatörü Halime Güner, törende yaptığı konuşmada "dünyayı ve hayatı kucaklayan" bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Güner, "kadın duyarlılığını geniş kitlelere sunmak için buradayız" diye konuştu.
Festivalin, "Her şeye Rağmen Sinema" başlıklı bölümünde filmleri gösterilecek İranlı yönetmen Tahmineh Milani'nin de katıldığı törende, besteci ve piyanist Anjelika Akbar da konser verdi.
Festival, "Sinemamız", "Bir Ülke: Portekiz", "Usta Kadınlar", "Her şeye Rağmen Sinema: Tahmineh Milani", "Her Biri Ayrı Renk", "Kim Bu Sarah Watt", "Suyun Şekli", "Olay Mahalli: Aile", "En Gerçekler", "En Hayaller" ve "Kısa Olmazsa Olmaz" bölümlerinden oluşuyor.
Gösterimleri Kavaklıdere ve Kızılırmak sinemalarında yapılacak festivalin "Sinemamız" bölümünde Onur Ödülü'ne layık görülen Selma Güneri'nin başrolünü oynadığı "Son Kuşlar" ve "Bitmeyen Yol" filmleri izlenebilecek. "Bir Ülke" bölümünde ise Türk sinemasına olan yakınlığı nedeniyle Portekiz sinemasının örneklerine yer veriliyor. "Olay Mahalli: Aile" bölümünde yer alan "Tatlı Yiyelim, Tatlı Konuşalım" filminin gösterimi Ankara'daki toplum merkezlerindeki kadınların katılımıyla gerçekleştirilecek. Gösterimin ardından Psikolog Feride Yıldırım Güneri ile Prof. Dr. Zuhal Karahan Kara'nın katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. "Suyun Şekli" filminin özel gösterimine ise yazar Elif Şafak konuk olacak.
Festival, 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kapanış töreni ile sona erecek.
(CNN Türk) |