« Anasayfa | Künye | Arşiv 6 Mayıs 2024, Pazartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Dergi Sergeni ]

Kitap Postası'nda Aralık

20.12.2005 - 12:01

Kitap 9. sayısında İsmail Kara var. Kamil Büyüker, İsmail Kara ile Dergâh yayınlarından son çıkan hatırat kitabı "Sözü Dilde Hayali Gözde" ve diğer çalışmaları üzerine bir söyleşi yapmış. İsmail Ankaravi'nin şerhini hazırlayan Erdoğan Taştan'ın kaleme aldığı "Mesnevi'nin Anadolu Şerhleri" başlıklı yazı ise okuru bilgilendiriyor, doyuruyor. Mevlana'nın eserlerini bulmanın güçlüğüne dikkat çeken Kitap Postası, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bastığı Mesnevi'nin kitapçılar üzerinden satışa sunulmasını istiyor.

Akif Kütüphanesi

İsmail Kara ve Mesnevi bölümlerinin dışında dergide dikkat çeken diğer iki önemli gündem ise Mehmet Akif ve Halil İnalcık. Cevat Akkanat Akif üzerine yazılan kitapları işleyen bir yazı yazmış. Dergide ayrıca Akif üzerine neler yapılabileceğinin üzerinde durulmuş, Akif hakkında yazılmış kitap ve tezlerin kaynakçasıyla Akif'in eserlerinin bir listesi hazırlanmış. Halil İnalcık dosyası ise şeyhü'l-müverrihîn'in son çıkan üç kitabına eğiliyor. Ali Görkem User'in son dönemde sevindirici bir şekilde sayıları artan biyografik nehir söyleşi kitaplarından Tarihçilerin Kutbu üzerine, Fazıl Baş ise tarihçimizin Doğu Batı Makaleler I hakkında yazmış. Mustafa Balcı'nın Osmanlı İmparatorluğu Klâsik Çağ yazısı ise kitabın çevirisinin taşıdığı kimi problemlere dikkat çekiyor.

Bahçesaray'da Türk Şairleri

TYB'nin Kırım Şiir Şöleni'ne katılan şairlerin Bahçesaray'ı, Hansaray'ı ve Ağlayan Çeşme'yi nasıl bulduklarını soruşturan bölüm de Aralık sayısının ilgiye değer bölümlerinden. Ayrıca Cihan Aktaş'ın yayıncı olsaydı ne yapacağını, Cahit Koytak'ın neler okumakta olduğunu, Erdem Bayazıt'ın unutamadığı kitapları Kitap Postası'nda okuyabilirsiniz. Yetkin İlker Jandar tasavvuf üzerine düşünmesinin verimlerini okuyucuyla paylaşmayı İnsan yayınlarından çıkan İmam-ı Rabbani kitabından hareketle kaleme aldığı yazı ile sürdürüyor. Çalışmasındaki süreklilikle öne çıkan diğer bir yazar da Yusuf Turan Günaydın. Günaydın bu sayıda Muhammed Seyyid Kilani'nin "Osmanlı Mısır'ında Sanat ve Edebiyat Hayatı" kitabını irdeliyor. Mehmet Aycı Ahmet Can'ın "Kitap Okumanın Zararları" kitabını anlatıyor. Şiirleri ile de tanınan Ali Akyurt Ayfer Tunç ve Ara Güler üzerine yazıyor. Metin Karabaşoğlu Katherine Bullock'un Karakalem'den yeni çıkan kitabı "Tesettürü Yeniden Düşünmek" üzerinde duruyor. Hasan Afşın Can vefatının yıldönümünde Abdullah Faruki'yi gündeme getiriyor ve basılmamış çalışmalarıyla ilgili bir çalışma planı ortaya koyuyor. Editör Asım Gültekin ise Tebriz'de bir kitapçı ile yaptığı konuşmayla Kitap Postası'na canlılık katmayı bu sayıda da sürdürüyor.

Kitap Postası'nda Hasan Aycın'ın çizgilerini, Rasim Özdenören ve İbrahim Demirci'nin yazılarını düzenli olarak takip etmek mümkün.

Kitap 9. sayısında İsmail Kara var. Kamil Büyüker, İsmail Kara ile Dergâh yayınlarından son çıkan hatırat kitabı "Sözü Dilde Hayali Gözde" ve diğer çalışmaları üzerine bir söyleşi yapmış.  
40ikindi KitaplığıTümü »

» Işık Yanar'ın İkinci Romanı Çıktı: "Şemsiye Tamircisi"
» Bir İhtilalciden Dinlediklerim - Müfid Ekdal / Nuri Altun
» Tarihin Büyük Yalanları-Richard Shenkman / Nuri Altun
» Bütüncül Psikoterapi Ne Kadar Gerekli Ve Ne Kadar Mümkün? / Ali Ayten
» Kısa 20. Yüzyıl Tarihi: 1914-1991 Aşırılıklar Çağı / Seda Yaşar
EkstraTümü »

» Uykusuzluk / Mehmet Uğurlu
» Bir Yılda Kaç Kitap Okuyoruz?
» Doğu'nun Meyvelerini Batı'nın Tepsisinden Sunmak / Ali Ayten
» Kitapçı / Mehmet Ulusel
» "Aşk Istırapsız Olmaz" / Nuri Altun
Halep&ArşınTümü »

» Hrant Dink Sonrası "Yitik Yürek" Tartışması
» "Atatürk ve Din" Tartışması
» "Tasavvuf Neşriyatı" Tartışması
» Paramparça Entelektüeller ve Fikirler: "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" Başlıklı Ertelenen Konferans Sonrasında Türk Entelijansiyası
» "Bir Zamanlar Bir İsmet Özel Vardı..." Tartışması

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!