« Anasayfa | Künye | Arşiv 24 Nisan 2026, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

2004'te Vizyona Giren Son Filmler

01.01.2005 - 00:14

2004'ün son haftası, yeni yılın ilk günlerinde gösterime 4 yeni film giriyor: Hollywood'un birbirinden ünlü isimlerini bir araya getiren, müzik, dans ve komedinin iç içe geçtiği romantik-komedi Aşka Davet, birbirinden farklı karakterlerin, tesadüflerle Noel'de biraraya geldiği dram filmi Yeni Yıl, İmparator Napolyon Bonapart'ın son savaşını kaybetmesinin ardından, İngilizlere tutsak düşmesi ve ölümüne kadar yaşam öyküsünün işlendiği Napolyon'un Sırrı ve aksiyon-dram yapımı Kahraman Hero.


Aşka Davet

Müziğin ve sinemanın ünlüleri Aşka Davet'te buluştu. Yönetmeni Peter Chelsom, başrollerde ise Richard Gere, Jennifer Lopez ve Susan Sarandon var. Romantik-komedi filmi Aşka Davet'te, sıradan bir yaşam sürdüren ve evliliğinde sorunlar yaşayan Chicago'lu bir muhasebeciyle, güzel bir dans hocasının başından geçenler işleniyor.


Yeni Yıla Bir "Yeni Yıl" Filmiyle Gireceğiz

Ünlü yönetmen Chazz Palminteri'nin filmi Yeni Yıl'ın başrollerini Penelope Cruz, bir önceki film Aşka Davet'te olduğu gibi Susan Sarandon, Paul Palker, Alan Arkin ve Marcus Thomas paylaşıyor.

Dram filmi Yeni Yıl'da, başarılı bir kitap editörü, bir polis memuru ve nişanlısıyla, bir sokak dolandırıcısının ilişkileri ele alınıyor.

Kitap editörü Rose-Susan Sarandon'ın özel hayatı sürekli kötüye gitmektedir. Boşanması, onu erkeklere karşı tedbirli yapar. Rose'un kızkardeşi babalarının ölümünün şokunu atlatamamıştır ve Alzheimer hastası annesine bakma görevi de onundur. Tüm planlarına rağmen Rose Noel'de yalnız bir kadındır.


Bir Efsane Yeniden Beyazperdede: "Napolyon'un Sırrı"

Antoiene de Caunes'in yapımı Napolyon'un Sırrı filminin başrollerini Philippe Torreton, Jay Rodan, Richard Grant, Bruno Putzulu ve Elsa Zyberstien üstlenmiş.

Filmde, 1769 yılında Korsika'nın Ajaccio şehrinde doğan İmparator Napolyon Bonapart'ın, 1815'de Ruslar'a karşı kaybettiği Waterloo savaşının ardından İngilizler'e tutsak düşmesiyle, 1821'de ölümüne dek yaşam öyküsü konu ediliyor.

Film Napolyon Bonapart'ın ölümünden 19 yıl sonra 14 Ekim 1840'ta, St Helena adasındaki mezarının açılmasıyla başlıyor. Adaya İngiliz Ordusunun tek yetkilisi, vali olarak atanan Sir Hudson Lowe ile birlikte görevli gönderilen teğmen Basil Heatcote-Jay Rodan'ın anlatımıyla geçen film, yine genç teğmenin, Napolyon'un ölümüne dair araştırmaları ve sorgulamasıyla sürüyor.

Sir Hudson Lowe, 3 bin askeri, bin kişilik hazır takımı ve 11 savaş gemisiyle, Napolyon'un üzerinde kuş bile uçurtmamaktadır. Napolyon Bonapart, savaşlardan geri kalan General'leri Marshall Bertrand, Montholon ve Gourgaud ve aileleriyle, birkaç uşak, baş kahyası Cipriani ve özel yardımcısı Ali'yle birlikte günlerini büyük bir sıkıntı içinde geçirmektedir.

1821 yılında hayata gözlerini yuman Napolyon Bonapart öldüğünde yanında sadece sadık dostları vardır ve St Helena'e gömülür. Napolyon'un cenazesi 15 Ekim 1840'ta mezarından çıkarılarak abanoz ağacından yapılan bir lahite konulur ve Paris'e götürülür.

Napolyon'un ölümü hakkında ortaya atılan en önemli iddia, yerini almak isteyen ya da mirasından yararlanmak isteyenlerce, uzun bir süre içerisinde zehirlendiğidir. Nitekim Napolyon Bonapart'ın saçlarından alınan örneklere FBI tarafından testler yapılır ve yüksek dozda arsenik maddesi bulunur. Ve Napolyon Bonapart'ın ölümü tarihte kayıtlara uzunca bir sürede zehirlendiği şeklinde geçer.


Vizyona Giren Son Film "Kahraman Hero"

Başrollerini Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung Man Yuk, Zhang Ziyi ve Donnie Yen'in paylaştığı Kahraman Hero filminin yönetmeni Zhang Yimou.

Milattan önce 475-221 yıllarında Çin'de geçen olaylardan beyazpardeye aktarılan, Hong-Kong-Çin yapımı Aksiyon-dram filmi Kahraman Hero'da, Qin Kralı'na karşı suikast düzenlemeyi düşünen üç katille, onları durdurmakla görevli "İsimsiz" adlı savaşçının mücadeleleri hikâye ediliyor.

(TRT)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
2004'ün son haftası, yeni yılın ilk günlerinde gösterime 4 yeni film giriyor: Aşka Davet, Yeni Yıl, Napolyon'un Sırrı ve Kahraman Hero.  
Haber-Veri-YorumTümü »

» Mithat Bey'in Biriktirdikleri / Sedat Palut
» Karanlıktan Yalnızlığa... / Sedat Palut
» Recep İvedik Sendromu / Sedat Palut
» Dünyanın Orta Yeri Sinema / Sedat Palut
» Süt ve Yalnızlık / Sedat Palut
VizyondakilerTümü »

» Zoraki Kral
» 127 Saat
» Kaçış Planı
» Ya Sonra
» İz Peşinde
Sine-sohbetTümü »

» Sadık Battal: "Bazı Yönetmenleri Akıl Hastanesine Kapatmalı" / Röportaj: Nuriye Akman
» Meslek Olarak Sinema-Kurgu - Kemalettin Osmanlı ile Röportaj
» "Delisin Dediler, Asıl Film Çekmesem Delirirdim..."
» Özhan Eren: "Komplekslerimizden Sıyrılabildiğimizde İyi Filmler Yapabiliriz"
» Abdullah Sidran: "Hayata Umutla Bakmak Zorlaşıyor"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!