« Anasayfa | Künye | Arşiv 20 Nisan 2026, Pazartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Siluet
M. Feyza Yarar
Genetik Miras: Vandalizm

Meşkler
Fatih Özkafa
Hat Sanatının Modern Yorumlara İhtiyacı

[ Haberler -> Tasarım Haberleri ]

Koleksiyon Yönetimi İstanbul'da Tartışılıyor!

06.03.2006 - 22:59

Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere üç kıtadan altı konuşmacının katılacağı "Koleksiyon Yönetimi: Müzeler ve Özel Koleksiyonlar" konulu seminer, 12 Nisan 2006 Çarşamba günü Antik Palace'ta verilecek bir açılış kokteyli ile başlayacak; tüm konuşmacıların seminerle ilgili bilgi vereceği açılışın ardından, 13 Nisan 2006 Perşembe günü Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda konuşmacılar sunumlarını yapacaklar.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzecilik Yüksek Lisans Programı ile Antik A.Ş.'nin işbirliğinde gerçekleştirilecek Koleksiyon Yönetimi: Müzeler ve Özel Koleksiyonlar konulu seminerde, çağdaş müzecilik ilkeleri doğrultusunda müze koleksiyonları ve özel koleksiyonların gelişimine ve kültürel bütünlüğün oluşumuna katkı sağlayan koleksiyon yönetimi konusu tartışılıyor.

Seminerde, koleksiyon yönetimi, belgeleme, koruma, sergileme, müze-toplum ilişkisi konularında, İtalya'dan, Kültürel Varlıkları Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Uluslararası Merkezi (ICCROM), Koleksiyon Bölümü Yöneticisi Catherine Antomarchi; Yunanistan'dan, Benaki Müzesi, Enformasyon Teknolojisi Bölümü Başkanı Ifigenia Dionissiadou; Avustralya'dan, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) Başkan Yardımcısı; Avustralya Ulusal Üniversitesi, Kültürel Mirasın Sürdürülebilir Gelişimi Lisansüstü Programı Yöneticisi ve Queensland Üniversitesi Müzecilik Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Amareswar Galla; A.B.D.'den, J. Paul Getty Müzesi, Eski Eserler Bölümü Baş Küratör Yardımcısı Dr. Janet Grossman; Fransa'dan, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) Program Uzmanı Cristina Menegazzi; Hollanda'dan, Hollanda Ulusal Etnoloji Müzesi, Koleksiyon Yönetimi Bölümü Başkanı Graeme Scott 45'er dakikalık birer konuşma yapacaklar. Seminerdeki sunumların, soru-cevap ve tartışma bölümlerinin, seminer bildiri kitabının, Türkiye'deki müzecilik ve koleksiyonculuk ortamına yeni açılımlar getirmesi hedefleniyor.

İngilizce gerçekleşecek seminerde simultane çeviri yapılacak. Açılış kokteyli ve seminer ücretsiz olup, ilgilenen herkese açık. Açılış kokteyli ve/veya seminere katılmak isteyenlerin en geç 1 Nisan 2006 tarihine kadar isimlerini kaydettirmeleri gerekiyor.

Açılış kokteyli; 12 Nisan 2006, Çarşamba, 18:00-20:00, Antik Palace, Maçka, Yıldız Kampüsü, Beşiktaş

Seminer;
13 Nisan 2006, Perşembe 09:30-18:00 Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu

Kayıt için: Araş. Gör. Nevra Ertürk, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzecilik Yüksek Lisans Programı, Telefon: 0212 259 70 70-2317, 0212 260 42 59, nerturk@yildiz.edu.tr



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere üç kıtadan altı konuşmacının katılacağı "Koleksiyon Yönetimi: Müzeler ve Özel Koleksiyonlar" konulu seminer, 12 Nisan 2006 Çarşamba günü Antik Palace'ta verilecek bir açılış kokteyli ile başlayacak.  
eni-konu: HaberTümü »

» "Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar"
» Kehaneti Bile Yetiyor
» Mukaddes Emanetler'e Modern Düzenleme
» Talih Kuşu Değil 'Tarih Kuşu'
» Yıkılırsa Zobu ve Muhsin Bey'in Kemikleri Sızlar
Tasarım SohbetleriTümü »

» Hakan Gürsu ve IDA 2007 Ödüllü Projesi: Volitan
» Emre Arolat: "Mimarlık benim için bir dünya görüşü üzerinden şekillenen ve o denli tutarlı olan bir iş üretmektir."
» Turgut Cansever: "Kuleler, insanlığın içine düştüğü gurur ve yanılgıların eseri"
» Rem Koolhas ile Mimarlık, Kent ve İstanbul Üzerine
1 İmzaTümü »

» Philippe Starck
» Zaha Hadid
» Karim Rashid
» Faruk Akın
» Emrah Yücel

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!