« Anasayfa | Künye | Arşiv 29 Mart 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

İpek Yolu Film Festivali Ücretsiz Sinema Kursları Başvuruları Başlıyor

05.11.2008 - 19:15

Zengin film programı, etkinlikleri ve sürprizleri ile üçüncü yılında daha da büyüyen ve gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin, ilklerinden biri olan ve Bursalı izleyicilerden yoğun ilgi gören Ücretsiz Sinema Kursları başvuruları başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 28 Kasım - 04 Aralık 2008 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak olan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, bir haftalık sinema maratonun yanında, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de Bursa'yı bir festival ve etkinlikler kentine dönüştürmeye devam ediyor.

Kuşkusuz festivalin film gösterimlerinden sonra en büyük ilgiyi gören etkinliklerinden biri Ücretsiz Sinema Kursları. İyi birer sinema izleyicisi yetiştirmek; sinema sanatını sanat yapan üreticilerini; sektörün önde gelen isimlerini ve sinema alanında eğitim veren akademisyenleri Bursalı sinemaseverlerle buluşturmak için düzenlenen kurslar bu yıl da tekrarlanıyor.

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin yan etkinliği olarak projelendirilen kurslar, festivalin ilk iki yılında Bursalılardan gördüğü yoğun ilgi ile festivalin en çok takip edilen etkinliği olmuştu.

Türk ve Dünya sinema tarihi derslerinin yanı sıra, bir filmin yapım öncesi, yapım aşaması ve yapım sonrası tüm süreçlerinin de anlatıldığı kurslar, bir film festivali içerisinde düzenlenen eğitim dizisi ile de bir ilk olmayı başardı.

Her yıl binin üzerinde başvurunun olduğu, bir yandan başvuru taleplerini karşılamak, diğer yandan da derslerin verimliliğini sağlamak açısından 110 kişinin kabul edilebildiği bu etkinlikte, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu sene de birbirinden ünlü isimler ve profesyoneller sinemaseverlerle buluşacak.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Ücretsiz Sinema Kursları'nda, toplamda 11 ders işlenecek. Yoğun bir programa sahip olan kurslarda katılımcılardan derslerin, en yüzde 80'ini takip etmeleri istenmektedir. Kursları başarı ile tamamlayan öğrencilere, festivalin kapanış günü olan, 04 Aralık 2008 saat:12.00'de düzenlenecek törenle katılım sertifikaları verilecektir.

Sinemamızın iki ünlü ismi Yetkin Dikinciler ve Pelin Batu "Sinemada Oyunculuk" derslerini ayrı ayrı verirken; "Şellale" ve "Eve Giden Yol" gibi filmlerin yönetmeni Semir Aslanyürek "Sinemada Yönetmenlik" dersini verecek. Sinema yazarı Sevin Okyay "Film Analizi" dersi ile bir filmin izlenirken nasıl çözümlenmesi gerektiğini anlatacak. "İlk Aşk" ve "Kurtlar Vadisi" filmlerinin görüntü yönetmeni Selahattin Sancaklı ile "Neredesin Firuze" ve "Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?" filmlerinin görüntü yönetmeni Hayk Kirakosyan "Işık Bilgisi ve Görüntü Yönetimi" derslerinde eğitmenlik yapacaklar. Nuri Bilge Ceylan'ın "İklimler" ve "Üç Maymun" adlı filmlerinin yapımcısı Zeynep Özbatur "Yapımcılık" derslerinde bir filmin tüm yapım süreçlerini anlatırken deneyimlerini de sinemaseverlere aktaracak. "40 m2 Almanya" filminin yönetmeni ve Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Tevfik Başer "Senaryo" dersi ile bir film senaryosu yazmanın yapı taşlarını anlatacak. Caz piyanisti ve besteci Alper Maral "Sinemada Ses Kullanımı" dersinde sinema ve müzik ilişkisini inceleyecek. Türk Sineması'nın ayaklı ansiklopedisi unvanını fazlasıyla hak eden sinema tarihçisi Ali Can Sekmeç "Türk Sinema Tarihi", Aylık Altyazı Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Senem Aytaç ise "Dünya Sinema Tarihi" derslerini anlatacaklar. Lale Film'in kurucusu ve Türk sinemasının büyük emektarı olan ve aynı zamanda festivalimizin bu yılki danışmanları arasında bulunan Necip Sarıcı "Seslendirme" dersini ve Türk sinemasının seslendirme tarihini deneyimleri ile birlikte aktaracak. "Tatil Kitabı" ve "Küçük Kıyamet" filmlerini kurgulayan Çiçek Kahraman "Kurgu" dersinde kurgunun temel prensiplerini ve kurgu türlerini anlatacak.


110 kişinin kabul edileceği Sinema Kursları'na katılmak isteyen sinemaseverler başvurularını, festivalin www.ipekyolufilmfest.com web adresi üzerinden, en geç 20 Kasım 2008 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.



Ayrıntılı Bilgi İçin:

İzgi Süngü
0212 245 39 39
izgi@ipekyolufilmfest.com






DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin, ilklerinden biri olan ve Bursalı izleyicilerden yoğun ilgi gören Ücretsiz Sinema Kursları başvuruları başlıyor.  
İz BırakanlarTümü »

» Biraz Sakar Biraz Çirkin Fazlasıyla Komik Bir Fenomen: Kemal Sunal / Ahmet Aksoy
» Gerilime Bir Adım Daha Yakın Çekim: Brıan De Palma / Abdullah Ömer Yavuz
» Direnişçi Bir Makinistin Portresi / Zafer Işık
» Gerilime Bir Adım Daha Yakın Çekim: Brian De Palma / Abdullah Ömer Yavuz
» Sinema Literatürüne Spaghetti Western'i Kazandıran Adam: Sergio Leone / Ahmet Aksoy
EkstraTümü »

» Küçük Arap'ın Fendi Önyargıları Yendi / Hale Sert
» Edebî Eserlerin "Filim Diline" Tercümesi / Erol Güney
» Sinema Sanatıyla İlgili Kitaplar
» Çürüyen Sinema / Susan Sontag (Çeviren: Ahmet Yurtkul)
Sine-sohbetTümü »

» Sadık Battal: "Bazı Yönetmenleri Akıl Hastanesine Kapatmalı" / Röportaj: Nuriye Akman
» Meslek Olarak Sinema-Kurgu - Kemalettin Osmanlı ile Röportaj
» "Delisin Dediler, Asıl Film Çekmesem Delirirdim..."
» Özhan Eren: "Komplekslerimizden Sıyrılabildiğimizde İyi Filmler Yapabiliriz"
» Abdullah Sidran: "Hayata Umutla Bakmak Zorlaşıyor"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!