« Anasayfa | Künye | Arşiv 29 Mart 2024, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

Ödüllü Filmler Altyazı'da

06.01.2008 - 15:55

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, 2008 yılına başlarken Wong Kar Wai'nin ABD'de çektiği yeni filmi Benim Aşk Pastam'ı (My Blueberry Nights) kapağa taşıyor. Başrollerini Norah Jones, Jude Law ve Natalie Portman'ın paylaştığı film, Hong Konglu yönetmenin kendi üslubundan izler taşımakla birlikte, yeni bir ülkede farklı bir şeyler yapma çabasının ürünü.

Altyazı'nın 'Vizyon' sayfalarında 2007 yılında festivallerde ses getiren ödüllü filmlerin ağırlığı hissediliyor: Yükselişteki Romanya sinemasının Cannes'da Altın Palmiye kazanan 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün'ü, felç geçiren bir adamın hayata tutunma öyküsünü anlatan ve yine Cannes'da gösterilen Julian Schnabel filmi Kelebek ve Dalgıç ve Berlin'de Altın Ayı alan Çin filmi Tuya'nın Evliliği... 'Vizyon' sayfalarının göze çarpan diğer konu başlıklarıysa John Waters'ın kült filminden esinlenen müzikalden uyarlanmış olan Hairspray ve İngiliz yönetmen Ridley Scott'ın Denzel Washington'la Russell Crowe'u bir araya getiren filmi Amerikan Gangsteri.

Altyazı'nın 'Vizyon Ötesi' bölümündeyse bu ay çok çeşitli konular ele alınıyor: Geçtiğimiz yaz aylarında yitirdiğimiz Ingmar Bergman'ın son filmi Saraband'ı yönetmenin sineması bağlamında ele alan bir inceleme yazısı; Alican Sekmeç'in, iki ay önceki yazısının devamı niteliği taşıyan, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin arşivinde 1973 yılında çıkan yangını belgelerle destekleyerek incelediği araştırma yazısı; Selanik, Tiflis ve Amsterdam IDFA festivalleri üzerine değerlendirmeler ve Tuna Erdem'le kendi kurduğu 'Independent Scholars' (Bağımsız Akademisyenler) üzerine yapılmış bir söyleşi...

'İlk Filmim - Nasıl Başladım' köşesinde bu ay Engin Ayça'yla ilk filmi Bez Bebek üzerine yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Altyazı, kısa filmcileri de unutmuyor ve İstanbul Kısa Film Festivali'nin farklı dallarında ödül kazanan yönetmenleriyle filmleri ve sinema anlayışları üzerine söyleşiler gerçekleştiriyor. Tayfun Pirselimoğlu'nun son filmi Rıza'nın başrol oyuncusu Rıza Akın da 'Babamdan Bunlar Kaldı' adlı kendi kaleme aldığı öyküyle, edebiyatla sinemayı buluşturan 'Cin Aynası' köşesinin konuğu oluyor.

Altyazı'nın bu ayki 'Eleştiri' sayfalarında, Kasım ve Aralık aylarında gösterime giren filmlerden Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti, 3:10 Yuma, Angel, Arslanı Kuzulara ve Avukat filmleriyle ilgili eleştiri yazıları yer alıyor. Derginin her yıl olduğu gibi bu yıl da Ocak sayısında yer alan yıllık indeksi ise, sıkı Altyazı okurları için önemli bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor.



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Altyazı Aylık Sinema Dergisi, 2008 yılına başlarken Wong Kar Wai'nin ABD'de çektiği yeni filmi Benim Aşk Pastam'ı (My Blueberry Nights) kapağa taşıyor. Başrollerini Norah Jones, Jude Law ve Natalie Portman'ın paylaştığı film, Hong Konglu yönetmenin kendi üslubundan izler taşımakla birlikte, yeni bir ülkede farklı bir şeyler yapma çabasının ürünü.  
EkstraTümü »

» Küçük Arap'ın Fendi Önyargıları Yendi / Hale Sert
» Edebî Eserlerin "Filim Diline" Tercümesi / Erol Güney
» Sinema Sanatıyla İlgili Kitaplar
» Çürüyen Sinema / Susan Sontag (Çeviren: Ahmet Yurtkul)
VizyondakilerTümü »

» Zoraki Kral
» 127 Saat
» Kaçış Planı
» Ya Sonra
» İz Peşinde
Haber-Veri-YorumTümü »

» Mithat Bey'in Biriktirdikleri / Sedat Palut
» Karanlıktan Yalnızlığa... / Sedat Palut
» Recep İvedik Sendromu / Sedat Palut
» Dünyanın Orta Yeri Sinema / Sedat Palut
» Süt ve Yalnızlık / Sedat Palut

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!