« Anasayfa | Künye | Arşiv 6 Mayıs 2024, Pazartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Yakın Plan
Ahmet Aksoy
Amerikan Kâbusu

İzlence
Mehmet Harmancı
"36": Kifayetsiz Muhterisin Resmidir

[ Haberler -> Sinema Haberleri ]

Yeni Sezonda Yeni Yönetmenlerimiz Var!

05.08.2007 - 18:56

Merakla Beklenen Filmler

Kabadayı (Ömer Vargı): Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı film, Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, İsmail Hacıoğlu, Ruhi Sarı ve daha pek çok sağlam isme sahip. Eski bir kabadayının, yıllar sonra karşısına çıkan oğlu için mafyayla girdiği mücadeleyi anlatan film, 14 Aralık'ta vizyonda olacak.

Yumurta (Semih Kaplanoğlu): Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Karabacak'ın oynadığı film, yıllar sonra annesinin ölümü üzerine memleketine dönen bir şair hakkında.

Mülteci (Reis Çelik): 21 Eylül'de vizyona girecek film, hayatı tehlikede olduğu için Almanya'ya kaçan gencin başına gelenleri konu alıyor. Başrollerde Derya Durmaz ve Haluk Piyes var.

Rıza (Tayfun Pirselimoğlu): Kaplanoğlu'nun Yumurta'sı gibi önce dünya festivallerini dolaşan Rıza, 26 Ekim'de vizyona giriyor. Rıza Akın, Nurcan Eren, Turgay Tanülkü, Menderes Samancılar ve İstar Gökseven'in oynadığı film, Adanalı kamyon şoförü Rıza'nın, Küçükpazar'da bir oteldeki kısa ikametinde yaşadıklarını anlatıyor.

Yaşamın Kıyısında (Fatih Akın): Cannes'dan "En İyi Senaryo" ödülüyle dönen film, 26 Ekim'de beyazperdede olacak. Yine Türkiye-Almanya hattında seyreden filmde Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz, Baki Davrak ve Hana Schygulla rol alıyor.

Ulak (Çağan Irmak): Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler, Hümeyra, Şerif Sezer ve Feride Çetin'in oynadığı film, belirsiz bir zaman ve mekânda geçen efsanevi bir öyküye sahip. Bu arada yönetmenin ilk filmi "Bana Şans Dile" de 5 Ekim'de vizyonda. Deniz Uğur, Melisa Sözen ve İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı film, okulda terör estiren sorunlu bir öğrencinin yol açtığı olayları anlatıyor.

Anka Kuşu (Mesut Uçakan): Yalçın Dümer, Kenan Bal, Ceren Öztürk ve Rahmi Dilligil'in rol aldığı film, çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul'da yaşamaya başlayan Selman'ın, yetiştiği kültürle, içinde yaşadığı metropol kültürü arasındaki çelişki karşısında şizofreniye sürüklenişini konu alıyor.

Saklı Yüzler (Handan İpekçi): Başrollerini Şenay Aydın, Cem Bender ve Füsun Demirel'in paylaştığı, töre cinayetleri hakkındaki film 23 Kasım'da vizyona girecek.

Hicran Sokağı (Safa Önal): Rekortmen senarist Önal'ın son yönetmenlik işi, Yeşilçam'a ve geçmişe bir güzelleme niteliğinde. Bir küçük semt hikâyesi anlatan filmin kadrosunda Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit gibi isimlerin yanında Arda Esen, Ahu Türkpençe ve Pelin Batu gibi genç oyuncular da var. Çekimleri bu ay ortasında başlayacak olan film 7 Aralık'ta seyirci karşısına çıkacak.

Ara (Ümit Ünal): Dört karakterin 10 yıllık dostluğu üzerinden kişisel sorgulamalara giren ve arada kalmışlığı anlatan filmde Erdem Akakçe, Betül Çobanoğlu, Serhat Tutumluer ve Selen Uçer oynuyor.

Şanjan (Aydın Sayman): "Sır Çocukları" yönetmeni, bu kez de güzel genç bir kız, yaşlı bir adam ve sevimli-deli bir genç arasında geçen bir aşk hikâyesini anlatıyor. Filmde Berk Hakman, Çetin Öner, Aykut Oray, Özay Fecht ve Ayten Uncuoğlu yer alıyor.

Suna (Engin Ayça): '68 kuşağından iki kadın, iki erkek arkadaşın 2000'lerde karşılaşmasıyla yaşadıkları sorgulamayı konu alan filmde Türkan Şoray, Gülsen Tuncer ve Demir Karahan oynuyor.

Kaldığı yerden devam edenler

Hasan Karacadağ, Dabbe'den sonra Semum için kamera arkasında. Burak Hakkı, Ayça İnci, Nazlı Ceren Argon ve Cem Kurtoğlu gibi isimlerle çalışan Karacadağ, bir kadının bedenine giren doğaüstü varlıkları anlatacak. Bu sezon Araf'tan "Cennet"e geçen Biray Dalkıran da Engin Altan Düzyatan, Zeynep Pabuçcuoğlu, Fahriye Evcen ve Mehmet Birkiye ile akıl hastası bir gencin öyküsünü ele alıyor. "Dün Gece Bir Rüya Gördüm" ile seyirciyle tanışan Ulaş Ak, "Avrupalı" ile 12 Ekim'de bir kez daha salonlarda. Film, bir Türk ve Yunan ailesi arasındaki ilişki üzerinden, Türkiye'nin Avrupalılık macerasını ele alıyor. Kadroda Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu, Sema Öztürk ve Aydemir Akbaş var. Kaldığı yerden devam eden bir yapım da Faruk Aksoy'un yöneteceği "Çılgın Dersane Kampta". Hababam Sınıfı ve Maskeli Beşler'den sonra bir serimiz daha oldu yani!

Türk sinemasının auteur yönetmenleri ise derinden sürdürüyorlar çalışmalarını. Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz ve Yeni Sinemacılar ekibi yeni projeler peşinde. Derviş Zaim, başrolde Serhat Tutumluer'in olacağı, hat sanatıyla ilgili filmi "Nokta"yı hayata geçirmeye çalışıyor. Ömer Uğur bir hapishane filmi olan "Firar"ın oyuncu kadrosunu oluşturmakla meşgul. Sinan Çetin ise gizlice "Yankee Go Home" adlı bir film çekmiş. "Romantik" gibi kasaya kaldırmazsa belki bu sezon görebiliriz. Mevlânâ Yılı'nda iki de Mevlânâ filmi izlememiz muhtemel. İlki 16 Kasım'da vizyona girmesi planlanan, senaryosu Ömer Lütfi Mete'ye, yönetmenliği Kürşat Kızbaz'a ait olan film de Mevlânâ rolünde Cüneyt Türel'in adı anılıyor. Diğeri ise vizyon tarihi 14 Aralık olan, Sinan Çetin ve Fatih Aksoy ortaklığında, başrolde Kenan Işık'ın olacağı bir Mevlana filmi. Bir de Sarıkamış projesi var. Özcan Deniz, Fikret Kuşkan ve Altan Erkekli'nin oynayacağı söylenen filmin çekimlerinin ocak ayında başlaması bekleniyor.


İlk uzun metraj filmini çeken yönetmenler

Sacayağı (Berrin Dağçınar): Zeki Alasya, Tarık Papuççuoğlu ve Haldun Boysan'ın başrolleri paylaştığı film, kendi halinde yaşayan üç arkadaştan birinin çocuğunun hastalanması üzerine yaşananları anlatıyor.

İyi Seneler Londra (Berkun Oya): İlk kez İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmin başrollerinde Ülkü Duru, Denis Lavant, Ali Atay, Zuhal Olcay ve Hugh Hayes var. Film, Londra'ya gelen meşhur şarkıcı Yaşar Nur etrafında gelişen tesadüfleri ele alıyor.

Fikret Bey (Selma Köksal): İlk kez İstanbul Film Festivali'nde gösterilen film, oğlu sürgünde, kendisi ise müflis olan Fikret Bey'in bir gününü anlatıyor. Erol Keskin, Fuat Onan ve Gökçe Algan'ın oynadığı film, 16 Kasım'da vizyona girecek.

Sıfır Dediğimde (Gökhan Yorgancıgil): Bir kolektif yazım projesi olan filmde Oktay Kaynarca, Hazım Körmükçü, Görkem Yeltan ve Semih Sergen oynuyor. Bir hipnoz seansında ortaya çıkan tuhaflıklar üzerine kurulu film, 2 Kasım'da vizyona girecek.

Kiralık Oda (Murat Ergün): Filminde kendisiyle birlikte Tamer Karadağlı, Olgun Şimşek ve Memet Ali Alabora'ya rol veren Ergün, hayata yeniden başlamak isteyen bir adamın kiraladığı bir odadan hareket ediyor. Filmin vizyon tarihi 4 Ocak 2008.

Musallat (Alper Mestçi): Başrollerini Burak Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu'nun paylaştığı film, Suat ve Nurcan çiftine musallat olan varlıklar hakkında. Filmi 16 Kasım'da izleyeceğiz.

Kutsal Damacana (Ahmet Yılmaz): 21 Aralık'ta vizyona girecek film; Şafak Sezer, Settar Tanrıöğen, Erdal Tosun isimleri ve senaryonun Leman taifesine ait oluşuyla yeterli ipucu veriyor herhalde! Zaten şimdilik başkaca bilgi de yok.

Beyaz Melek (Mahsun Kırmızıgül): Sahneden yönetmen koltuğuna transfer Kırmızıgül, çekimleri Diyarbakır'da süren filmi için Erol Günaydın, Emel Sayın, Müşfik Kenter, Gazanfer Özcan gibi isimleri ikna etti. Filmin konusu hakkında ise ipucu vermiyor.

Gitmek (Hüseyin Karabey): Yaşanmış bir olayı, yaşayan kişilerle anlatan filmde, İstanbul'da oturan tiyatrocu Ayça ile Kuzey Iraklı Kürt tiyatrocu Hama Ali, bir kavuşma hikayesinde kendilerini oynuyor.

İki Çizgi (Selim Evci): Kısa filmleriyle tanınan Evci, Gülçin Santırcıoğlu ve Haluk Piyes'in rol aldığı, bir yol hikâyesine dönüşen filmde, kadın ve erkek kimlikleri üzerinde duruyor.

Zeynep'in Sekiz Günü (Cemal Şan): Fadik Sevin Atasoy, Fırat Tanış ve Sinan Albayrak'ın rol aldığı film hakkındaki tek bilgi, yabancılaşma üzerine olduğu.

(Zaman)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Türk sinemasındaki gelişme, sadece film sayısının artmasıyla ifade edilmiyor. Eylülle birlikte beyazperdede göreceğimiz pek çok filmde yeni isimlerin imzası olacak. Filmleri merakla beklenenler de boş durmuyor elbette. Bir de geçen sezonki çıkışını sürdürenler var. İşte Türk sinemasının yeni sezon dosyası.  
VizyondakilerTümü »

» Zoraki Kral
» 127 Saat
» Kaçış Planı
» Ya Sonra
» İz Peşinde
EkstraTümü »

» Küçük Arap'ın Fendi Önyargıları Yendi / Hale Sert
» Edebî Eserlerin "Filim Diline" Tercümesi / Erol Güney
» Sinema Sanatıyla İlgili Kitaplar
» Çürüyen Sinema / Susan Sontag (Çeviren: Ahmet Yurtkul)
Sine-sohbetTümü »

» Sadık Battal: "Bazı Yönetmenleri Akıl Hastanesine Kapatmalı" / Röportaj: Nuriye Akman
» Meslek Olarak Sinema-Kurgu - Kemalettin Osmanlı ile Röportaj
» "Delisin Dediler, Asıl Film Çekmesem Delirirdim..."
» Özhan Eren: "Komplekslerimizden Sıyrılabildiğimizde İyi Filmler Yapabiliriz"
» Abdullah Sidran: "Hayata Umutla Bakmak Zorlaşıyor"

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!