« Anasayfa | Künye | Arşiv 20 Nisan 2024, Cumartesi
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Kitap -> Dergi Sergeni ]

Altyazı'da Festival Zamanı

28.03.2007 - 13:12

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Nisan 2007 tarihli 61. sayısında 26. İstanbul Film Festivali'nde gösterildikten sonra vizyona girecek olan Pan'ın Labirenti'ni kapağa taşıyor. Guillermo Del Toro'nun yönettiği bu politik masal, bu yıl Meksika adına Oscar adayı olmuş ve gerek eleştirmenlerin, gerekse izleyicilerin beğenisini kazanmıştı.

Altyazı'nın 'Vizyon' sayfalarında yer alan diğer konular ise, geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü kazanan ve Bosna'daki savaşın yıllar sonra bile dinmeyen acılarını işleyen Grbavica: Esma'nın Sırrı hakkında bir inceleme yazısı; Gus Van Sant'tan Tom Tykwer'e, Sylvain Chomet'den Ethan ve Joel Coen'e 22 ünlü yönetmenin Paris'le ilgili kısa filmlerinden oluşan Paris, Seni Seviyorum'un bir bölümünü yöneten ve kurgu süpervizörlüğünü üstlenen Frederic Auburtin'le yapılmış bir söyleşi ve son filmi Kara Kitap'la Hollywood'dan Avrupa'ya görkemli bir dönüş yapan Paul Verhoeven'ın sinema kariyeri üzerine bir portre yazısı.

Altyazı'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Nisan ayında İstanbul Film Festivali'ne çok geniş yer ayrılıyor. Derginin 30 sayfalık festival dosyasında, festival kapsamında retrospektifleri yapılan Pier Paolo Pasolini, Gus Van Sant, Bob Fosse ve Hayao Miyazaki ile ilgili portre yazıları; festivalde yeni filmleriyle boy gösteren Alain Resnais, John Cameron Mitchell ve Tsai Ming-liang ile Altyazı yazarlarının yaptığı söyleşiler; 'Kızgın Taşlara Düşen Gözyaşları' bölümünün küratörü Fatih Özgüven'in bölümde iki filmi gösterilecek Halit Refiğ'le yaptığı özel söyleşi ve festivalin dikkat çeken onlarca filmiyle ilgili yorum yazıları yer alıyor.

Derginin 'Vizyon Ötesi' sayfalarında ayrıca, bu yıl 18. kez düzenlenecek Ankara Film Festivali'nin programında öne çıkan filmleri değerlendiren bir yazı ve geçtiğimiz Şubat ayında !f istanbul'da son filmi Baloncuk ile yer alan İsrailli Eytan Fox ile yapılmış bir söyleşi de bulunuyor.

Altyazı'nın düzenli köşelerinden 'İlk Filmim-Nasıl Başladım?'da Ferzan Özpetek ve ilk filmi Hamam, 'Görüntü'de Danimarkalı sanatçı Jasper Just'ın filmleri, 'Cin Aynası'nda yazar Zafer Doruk'un bir öyküsü, Kısa Metraj'da ise Mart ayında Hisar Kısa Film Seçkisi 2007 kapsamında gösterilen filmlerden üçünün yönetmenleriyle yapılmış söyleşiler bulunuyor.

Altyazı'nın bu ayki 'Eleştiri' sayfalarındaysa, yakın zamanda gösterime giren İwo Jima'dan Mektuplar, 23 Numara, Apokalipto, Kraliçe, Skandal gibi filmlerle ilgili eleştiri yazıları yer alıyor.

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Nisan 2007 tarihli 61. sayısında 26. İstanbul Film Festivali'nde gösterildikten sonra vizyona girecek olan Pan'ın Labirenti'ni kapağa taşıyor.   
Halep&ArşınTümü »

» Hrant Dink Sonrası "Yitik Yürek" Tartışması
» "Atatürk ve Din" Tartışması
» "Tasavvuf Neşriyatı" Tartışması
» Paramparça Entelektüeller ve Fikirler: "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" Başlıklı Ertelenen Konferans Sonrasında Türk Entelijansiyası
» "Bir Zamanlar Bir İsmet Özel Vardı..." Tartışması
EkstraTümü »

» Uykusuzluk / Mehmet Uğurlu
» Bir Yılda Kaç Kitap Okuyoruz?
» Doğu'nun Meyvelerini Batı'nın Tepsisinden Sunmak / Ali Ayten
» Kitapçı / Mehmet Ulusel
» "Aşk Istırapsız Olmaz" / Nuri Altun
Dergi SergeniTümü »

» Dergi Yazarının Tadı Başka
» Anlayış Dergisi Artık Tüm İçeriğiyle İnternette
» Karagöz 7 Çıktı
» Dergâh Dergisi Yine Dopdolu
» Türk Edebiyatından "Kaşgarlı Mahmud" Özel Sayısı

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!