« Anasayfa | Künye | Arşiv 5 Mayıs 2024, Pazar
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
İki Nokta Üst Üste
Esma Ürkmez
Matbaadan Tanıtıma Koş!

Yeşilde Durmak
Hale Sert
Kanaviçe

Olay Yeri İnceleme
Zehir Hafiye Battal Küttab
Tezekten Terazi ya da Çok "hit" Alan Hep "tıklanan" Yazı Budur!

[ Haberler -> Kitap Haberleri ]

İstanbul Kitap Fuarı 25 Yaşında

28.10.2006 - 21:38

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 25. İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 16. İstanbul Sanat Fuarı ve ARTİST 2006, 28 Ekim 2006 cumartesi günü saat 12:00'de Beylikdüzü-TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Murat Yalçıntaş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Çetin Tüzüner, ARTİST 2006 Onur Sanatçısı Sayın Neş'e Erdok, TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı ve 25. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Doğan Hızlan ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Ünal tarafından açıldı.

Ana temasının, "Kitap Fuarı'nın 25 Yılı - Bir Yolculuk Öyküsü", Onur Yazarının Sayın Doğan Hızlan olduğu 25. İstanbul Kitap Fuarı'na 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.

Fuarda Almanya, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Küba, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, İsveç, İtalya, İran, İsrail, Romanya ve Sırbistan'dan yayınevleri ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alacak.

225 edebiyat ve kültür etkinliğinde 41'i yabancı olmak üzere, 800'e yakın yazar; imza günlerinde ise, yüzlerce yazar, sanat çı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı kitapseverlerle buluşma imkanı buluyor.

Ayrıca, Fuar süresince çocuklar için özel etkinliklere de yer ayrıldı. Çocuklar, TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında söyleşi, resim atölyesi ve okuma saati gibi 25 etkinliğe katılma olanağı bulacak ve sevdikleri yazarlardan kitaplarını dinleyebilecekler.

Fuar'da kitapseverler "Onurlandıranlar" sergisi ile Kitap Fuarı'nın yolculuk öyküsüne tanıklık edecekler. Tasarım ve konseptinin Sadık Karamustafa tarafından hazırlandığı sergide, İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Yazarları ve Onur Çizerlerinin fotoğrafları ve metin alıntıları yer alıyor. Danışmanlığını Demet Taner'in, tasarımını ise Sadık Karamustafa 'nın yaptığı "Canlar Ölesi Değil/ Haldun Tanersiz Yirmi Yıl" sergisinde ise Haldun Taner'in yaşamından 43 fotoğraf ve Haldun Taner'in "Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Ayışığında Çalışkur" kitabından "Konçinalar" başlıklı hikaye ile Demet Taner'in "Canlar Ölesi Değil / Fotoğraflarla Haldun Taner'in Yaşam Öyküsü" kitaplarından metinler yer almakta. Fuarda, ayrıca, kitapseverler Avusturya Kültür Ofisi tarafından düzenlenen, Ingeborg Bachman'ın yaşamından kesitler ile yazdığı metinlerden oluşan "Barış'ı Yazmak" sergisini görme fırsatı bulacaklar.

Bu yıl gümüş yılını kutlayacak olan İstanbul Kitap Fuarı'nda kitapseverler , Alfredo Saad-Filho, John Strelecky (İngiltere) , Bharati Mukherjee (ABD), Kostas Tsilimantos , Vasilis Aleksakis (Yunanistan), Jean Michel Thibaux (Fransa), Jamal Mahjoub (İspanya), Garry Kasparov (Rusya), Asnê Seierstad (Norveç), Bozhana Apostolova, Miglena Nikolchina, Sofia Nestorova, Silvia Choleva, Mirela Ivanova, Ekaterina Yosifova, Kristin Dimitrova, Malina Tomova, Nadejda Radulova, Valentina Rodinska, Hristo Karastoyanov (Bulgaristan), Steve Jones (İngiltere), Kader Abdolah (İran) Gerald Maclean (Kanada), Dragor Jançar (Slovenya) Gerhard Rühm (Avusturya), Claudio Magris (İtalya), Hüseyin Cuma (Suriye), Hazma Berkavi, Halid Ebu Halid (Filistin), Zoran Zivkovic (Sırbistan), Inger Edelfeldt, Åke Edwardsson, Per Olov Enquist, Thomas Halling, Dan Höjer, Åsa Lind, Inger Lindahl, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Carl-Johan Vallgren, Gunilla Thorgren (İsveç) ile tanışma fırsatı bulacaklar.

Fuar'ın giriş ücreti geçtiğimiz yıl olduğu gibi 5 YTL olarak belirlendi. Emekli, öğrenci ve öğretmenler için giriş ücreti alınmıyor. Fuar, 28 Ekim-4 Kasım 2006 tarihleri arasında 11:00-20:00, fuar kapanış günü olan 5 Kasım 2006 tarihinde, 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuar etkinlik programı için:
www.istanbulkitapfuari.com



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini koruyan TÜYAP 25. İstanbul Kitap Fuarı bugün açıldı. Fuar süresince pek çok yayınevi standının yanı sıra dört salonda pekçok kültürel etkinlik de ziyaretçi bekliyor.   
Kitap MedyasıTümü »

» Edebiyatımızın Coğrafyasını Geliştiren Bir Yazar: Talip Apaydın / Seray Şahiner
» 'Yaratıcı Yazarlık' ve Buluşları / M. İlhan Atılgan
» Gazete-Dergi Okurluğu / Eser Karakaş
» Torpilli Kitap: Sokakta / Haydar Hepsev
» Bilge Karasu Okuma Kılavuzu / Gonca Özmen
Dergi SergeniTümü »

» Dergi Yazarının Tadı Başka
» Anlayış Dergisi Artık Tüm İçeriğiyle İnternette
» Karagöz 7 Çıktı
» Dergâh Dergisi Yine Dopdolu
» Türk Edebiyatından "Kaşgarlı Mahmud" Özel Sayısı
Halep&ArşınTümü »

» Hrant Dink Sonrası "Yitik Yürek" Tartışması
» "Atatürk ve Din" Tartışması
» "Tasavvuf Neşriyatı" Tartışması
» Paramparça Entelektüeller ve Fikirler: "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" Başlıklı Ertelenen Konferans Sonrasında Türk Entelijansiyası
» "Bir Zamanlar Bir İsmet Özel Vardı..." Tartışması

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!