Albüm 26 Eylül 1969 yılında yayınlandığı günden beri dünya çapında 12 milyondan fazla sattı. Milyonlarca müziksevere ulaşan albümün adının aslında Everest olması planlanmıştı. Albümde Beatles'la çalışan ses teknisyeni Geoff Emerick, o sıralarda Everest marka sigara içiyordu, grubun da aklına böyle bir fikir gelmişti. Bu isimde bir albüm kapağına Himalayalar yakışır diye düşünmüş olsalar da işler sonradan değişti. Albümün adı Abbey Road oldu, kapak fotoğrafı ise neredeyse hiç çaba harcamadan müzik tarihinin en ilham verici resimlerinden biri oldu. 8 Ağustos 1969'da çekilen fotoğrafta Beatles üyeleri Londra'nın kuzeyinde bir yaya geçidinden karşıya geçiyor. Herkes uygun adım yürürken Paul McCartney çıplak ayak ve ters ayakla yürüyerek uyumu bozmuş.
İşte o gün John, Paul, George ve Ringo'nun karşıdan karşıya geçmeleri, 40 yıldır hem müzikseverlere hem de sanatçılara ilham vermeye devam ediyor. Fotoğrafçı Ian Macmillan'ın yalnızca 10 dakikasını verdiği resim, pek çok kez taklit edildi. Independent gazetesi de bu taklitlerden bir seçki yaparak "40 yıl, 40 taklit" başlığı altında topladı.
Albümün kreatif direktörü John Kosh, o zamanlar 22 yaşında bir gençti ve son kararı vermek ona düşmüştü. Kosh, geçtiğimiz cumartesi Los Angeles'taki evinden yaptığı açıklamada fotoğrafın aslında bir panik anında ortaya çıktığını anlattı ve sözlerine ekledi: "EMI'nin çarşamba günü bir albüm kapağına ihtiyacı vardı ve o gün pazartesiydi."
(Taraf)
Beatles üyeleri Abbey Road albümünü kaydettikleri zaman muhtemelen tarihin en iyi albümlerinin birine imza attıklarından habersizdi.