« Anasayfa | Künye | Arşiv 28 Mart 2024, Perşembe
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Kulak Arkası
Nurullah Turan
Birkaç "Bir"

Bolâhenk
Ahmet Çalışır
Mevlevî Âyini: Türk mûsikîsinde bir form

[ Haberler -> Müzik Haberleri ]

Çok Sesli Korolar İstanbul'da Buluştu

08.11.2008 - 16:51

Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali, 5 Kasım Çarşamba günü başladı. 9 kasıma kadar devam edecek festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden 12 adet çok sesli koro katıldı

Şarkı söylemek güzeldir. Hele de farklı deneyimlere ve yaşam biçimlerine sahip, ses karakterleri birbirine benzemeyen insanların biraraya gelerek şarkı söylemeleri, ortaya uyumlu bir ses bütünlüğü çıkarmaları daha da güzeldir. Farklı sesler kendi renklerini yitirmeden uyum içinde tınlarlar çok sesli korolarda. O ses bütünlüğünü dinleme şansına sahip olan insanlar da, ses zenginliğinin ve armoninin keyfine varırlar. 5 kasım Çarşamba akşamı başlayan 1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali, çok sesliliğin uyumunu hissetme şansı veriyor İstanbullu sanatseverlere.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festival, 9 kasım Pazar akşamına kadar devam edecek. İspanya, İtalya, Polonya, Slovakya, Bulgaristan, Macaristan ve Türkiye'den 12 koro ve 400 koristin katıldığı festival kapsamında düzenlenen konserlere giriş ücretsiz ve halka açık. Festivale çok sesli müzik icra eden ya da repertuarlarında çeşitli türlerden çok sesli parçalar bulunan korolar davet edildi. Müzik şölenine, Şişli ile Kadıköy'deki konser salonlarının yanısıra İstanbul'un meydanları da ev sahipliği yapacak. Feyziye Mektepleri Vakfı Nişantaşı Işık Lisesi'ndeki Muvaffak Benderli Salonu, Notre Dame de Sion Lisesi konser salonu, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı çeşitli konser salonlarıyla Bağdat Caddesi 1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali'ne ev sahipliği yapacak mekanlar arasında ilk akla gelenler.

Kıtalar ve kültürler arasında bir köprü durumunda olan İstanbul, ilk kez bir koro festivaline ev sahipliği yapıyor. Fortuna Organizasyon tarafından düzenlenen 1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali'nin her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali'nin dünyada sayıları yüzlerle ifade edilen prestijli koro festivalleri arasında yer alması için uğraşacaklarını ifade eden Fortuna Organizasyon yetkilileri, ülkemizdeki ve özellikle de İstanbul'daki çok sesli koroların sayıca çoğalmasını hedefliyorlar. Devlet kurumları, yerel yönetimler, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün çok sesli korolara destek olmalarının sağlanması da amaçlar arasında.

Festival programı hakkındaki ayrıntılı bilgilere Fortuna Organizasyonun internet sitesinden (www.fortunafest.com/home.php) ulaşılabilir.

(Taraf)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali, 5 Kasım Çarşamba günü başladı. 9 kasıma kadar devam edecek festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden 12 adet çok sesli koro katıldı.  
Albüm TanıtımlarıTümü »

» İstanbul'a Senfonik Üçleme
» Yıllar Sonra Yeniden
» Dostlar Onu Hatırladı
» İncesaz, Kalbimizdeki Denize Yelken Açtı
» Oralara, Buralara, Uzaklara
Albüm AnaliziTümü »

» Kalbe Ruha Giden Şarkılar / Nazan Özcan
» İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Enya / Özlem Ertan
» Alaturka Benim Canım / Cenk Özbay
» Sezen'in Muhteşem Yalnızlığı: Deniz Yıldızı / Pakize Barışta
» Tekil Hayatlar da Bir Gün Devrim Yapar Ya... / Mert Emcan

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
ELİF LAM RA (28.10.2011 - 00:02)
Yorum için üye olun!