« Anasayfa | Künye | Arşiv 17 Nisan 2026, Cuma
Gündem: Kültür-
Sanat
Gündem: Hayat
40i Gündem Nöbetçi Köşe
40PENCERE
Stratejik Perspektif
Faruk Yazar
Medya Nasıl Gündem Oluşturuyor?

İletişim Ekseni
Emre Ş. Aslan
Güneşin Doğuşu ve AKP

Aklıma Düşenler
Ali Cem İlhan
Reklam PR ve Samimiyet

[ Haberler -> Kültür-Sanat Haberleri ]

"Selvi Boylum Al Yazmalım" Tiyatroda

10.10.2005 - 22:48

Ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un eserinden 28 yıl önce sinemaya uyarlanan ve Türk sinemasının klasikleri arasına giren "Selvi Boylum Al Yazmalım", tiyatro sahnesine aktarılıyor.

Oyunun provalarının başlaması dolayısıyla oyuncular ile oyunun teknik ekibi, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Yönetmen Barış Erdenk, eserin 1977 yılında Ali Özgentürk tarafından sinemaya aktarıldığını anımsatarak, başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın paylaştığı filmin, Türk sinema tarihinin en iyi filmi ve en güzel aşk hikayelerinden biri sayıldığını belirtti.

Romanı tiyatroya uyarlayan Hülya İniş, uyarlama için yola çıktıklarında filmden uzaklaşmaya, romanın üzerinden ilerlemeye çalıştıklarını anlattı. Filmin yıllar öncesinin Türk sinemasında geçen bir hikayeyi anlattığını anımsatan İniş, "O hikayeyi tiyatroya yorumlamak başarı getirmeyecekti. O nedenle hikayeyi biraz daha günümüze kaydırdık" diye konuştu.

Filmde Kadir İnanır'ın oynadığı İlyas rolünü üstlenen Kerem Alışık, bir yapıtın tiyatroya aktarılmasının büyük bir zenginlik olduğunu söyledi.

"Oyunun filmin gölgesinde kalabileceği endişesi taşıdınız mı" sorusu üzerine Alışık, daha önce de Ağır Roman'ı tiyatroya uyarladıklarını ve böyle bir endişe taşımadıklarını ifade etti. Alışık, "Romandan nasıl sinemaya uyarlanmış ve klasik olmuşsa, biz de bunu aynı romandan tiyatroya uyarladık. Önyargılı bakmamak gerekir. Her oyuna aynı titizlikle hazırlanırız, ama buna iki kat önem veriyoruz. Bu oyunla herkesin gönlünde bir ödül yatıyor" dedi.

Türkan Şoray'ın canlandırdığı Asya rolünü oynayacak olan İpek Tuzcuoğlu da bir sinema filmi uyarlaması yapmadıklarını, Cengiz Aytmatov'un eserini tiyatroya uyarladıklarını söyledi.

(AA)



DİĞER HABERLER:
» Çağdaş Türkmen Öyküsü Hece Öykü'de
» Nuri Pakdil'i Anlamak İçin Anlattılar
» Güvenli İnternet Dönemi Başlıyor
» İnternette com, gov, org, net Tarih Oluyor!
» "Ölüm, Sanat ve Mekân II Sempozyumu"
» Oscar'ın Galibi 'Kral' Oldu
» Hece 'Argo'ya Devam Ediyor
» Kırgız Öyküsü Hece Öykü'de
» Global Marangozhane /
» Işık Kirliliği
Ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un eserinden 28 yıl önce sinemaya uyarlanan ve Türk sinemasının klasikleri arasına giren "Selvi Boylum Al Yazmalım", tiyatro sahnesine aktarılıyor.  
İletişim AraştırmalarıTümü »

» TV Reklam Verileri
AnalizTümü »

» Değerlerin Tüketim Aracı Olarak Reklamlar
» KOBİ'ler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yaklaşımı
» Halkla İlişkilerin Yeni Yüzleri - 1: İtibar Yönetimi
» OMO: Kirlenmek Güzel mi?
» Media Markt Reklam ve Kriz İletişimi Analizi / Faruk Yazar

Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayın.

(Üye iseniz sayfanın en üstünde sağ tarafta yer alan kısımdan giriş yapmalısınız.)


Henüz yorum yapılmamış.

Üye Girişi
Kullanıcı adı
Şifre
Beni hatırla
Şifremi unuttum!
Ücretsiz Üye Olun!
Son 10 Yorum
Dostluk Güneşi (29.10.2021 - 11:34)
toplantı (10.12.2013 - 17:25)
tek söğüt (26.02.2013 - 01:08)
yok var, var var (26.02.2013 - 01:06)
Hoş bir yazı (17.08.2012 - 00:19)
beklerken (27.05.2012 - 21:07)
bir yorum (21.12.2011 - 20:20)
bir yorum (21.12.2011 - 20:13)
işte tam da böyle (18.11.2011 - 20:37)
Gitmek (18.11.2011 - 19:53)
Yorum için üye olun!