|
[ Haberler -> Felsefe Haberleri ] İbn Sînâ İle İlgili Herşey Tartışılacak 14.05.2008 - 19:45 İstanbul'da 22-24 Mayis'ta yapılacak Uluslararasi Ibn Sina sempozyumu'nda İbn Sînâ ile ilgili birçok konu ele alınacak.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Felsefecileri Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Uluslar arası İbn Sînâ sempozyumu düzenleniyor.
Ulsulararası İbn Sînâ Sempozyumu İstanbul'da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 22 Mayıs günü başlayacak. İlk gün öğleden önce, açılış konuşmaları, Protokol konuşmaları, Açık konferans yapılacak.
Daha sonra Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden Prof. Dr. Esin Kahya, "İbn Sînâ ve Onun Bilim Anlayışının Sistematik Açıdan Değerlendirilmesi" başlıklı bir konuşma yapılacak.
Konuşmadan sonra verilecek aranın ardından kayıt işlemleri yapılacak. İlk gün saat 14.00'da birinci oturum başlayacak.
Sempozyumda ele alınacak bazı konular şöyle:
-İBN SÎNÂ TERMİNOLOJİSİ -TIP VE ECZACILIK -AHLAK, HUKUK, İBADET, ESTETİK -İBN SÎNÂ PSİKOLOJİSİ -GREK FİLOZOFLARI VE İBN SÎNÂ -MANTIK -İBN SÎNÂ ALGILAMALARI |